Wie ben ik?

Mijn naam is Monique Peter, ik ben 39 jaar oud en woon met veel plezier in Alphen aan den Rijn.

Ik ben een echt mensenmens, die goed kan aansluiten bij anderen en graag laagdrempelig is in contact. Ik ben een doorzetter, en gemotiveerd om het beste uit mezelf en anderen te halen.
Daarnaast ben ik een avonturier die het leuk vindt om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik hou enorm van reizen, en ben daardoor zeer multicultureel ingesteld. Ik ben een creatief denker die out of the box kan denken en liever in mogelijkheden denkt dan in onmogelijkheden.

Omdat mijn reis anders was dan die van mijn leeftijdsgenoten (zie “waarom de naam Odyssee”) begon ik op 27-jarige leeftijd met de studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hogeschool Leiden. Daarnaast heb ik de specialisatie GGZ-agoog gevolgd

  • Nadat ik deze had afgerond ben ik aan de slag gegaan als begeleider bij het Centraal Orgaan Asielzoekers (COA). Hier heb ik gewerkt met minderjarige vluchtelingen van verschillende achtergronden, met psychische problemen.
  • Hierna heb ik ervaring opgedaan als maatschappelijk werker bij Stichting de Binnenvest. Hier heb ik jonge dak- en thuislozen met persoonlijke problemen geholpen om hun leven op orde te krijgen en hun doelen te bereiken.
  • Bij Stichting Rivierduinen in de specialistische Geestelijke gezondheidszorg (GGZ) heb ik als casemanager op de poli Autisme gewerkt, waar ik veel kennis en expertise heb opgedaan in de tweedelijns zorg.
  • Vervolgens heb ik gewerkt als als praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg (POH GGZ) bij een huisarts, en heb de mogelijkheid gekregen met veel verschillende problematiek te werken vanuit de eerstelijns zorg.

Vanuit mijn opleiding had ik al veel kennis en vaardigheden die ik kon inzetten in deze functies. Daarnaast heb ik verschillende cursussen en trainingen gevolgd om mijn kennis op het gebied van begeleiding en hulpverlening te vergroten. Ook het doen van gericht vrijwilligerswerk en het volgen van seminars gaf mij veel plezier en inzicht.

Omdat ik me nu helemaal wil focussen op het ontwikkelen van mijn eigen bedrijf heb ik de stap gezet om uit loondienst te treden en zelfstandig te gaan werken.

Ik ben gespecialiseerd in het ondersteunen en begeleiden van volwassenen vanaf 18 jaar met psychosociale problemen. Mijn doel is om te helpen stabiliteit en richting te vinden in het dagelijks leven. Ik bied steunende, structurerende gesprekken en oplossingen die je helpen om je problemen beter te begrijpen en daarmee om te gaan. Mijn diensten zijn bedoeld om je te helpen je problemen te overwinnen, een betere kwaliteit van leven te hebben en je doelen te bereiken. Ik werk samen met jou om je problemen te verlichten en je te helpen een betere balans in je leven te creëren.

The past is a foreign country; they do things differently there

L.P Hartley